Etikettaffärsråd-och-tips
Läst 481 ggr
ElsaJohansson
2018-10-22, 06:47

5 bra tips för att spara pengar i ditt företag!

Som företagsägare vill du mest jobba med din företagsidé och ditt skapande, men det är alltid mycket som kommer till runt omkring. Mycket av det kostar pengar, och därför är det viktigt att du har gjort en budget baserad på verkligheten, både gällande utgifter och inkomster. Självklart har du säkert drömmar om ett häftigt kontor eller fantastisk butik men du klarar dig med mindre.

Om du behöver ett kontor för företaget så bör du balansera mellan läget för kontoret och dess interiör. Har du personal som sitter mycket på kontoret, är det naturligtvis viktigt med möbler och kontorsstolar.

Köpa kontorsmöbler

Kontorsmöbler bör vara funktionella och självklart snygga, men som företag går det att hitta smarta vägar för att spara pengar. Ett är att köpa begagnade kontorsmöbler. Det finns många större kontor som byter och säljer sina gamla möbler inför en flytt eller på grund av ägarbyte. Leta rätt på dessa och fråga om de vill sälja. Men det finns fler sätt att spara pengar.

Spara pengar på hyra och kontorsmaskiner

Tänk efter om du verkligen behöver ett kontor dygnet runt. Ibland kan det vara billigare att hyra in sig på ett kontorshotell där det redan finns kontorsmöbler på plats. Ta in offerter från olika prospekt och utvärdera ditt behov. Kontorsmaskiner är idag kompakta, vilket i sin tur kräver en mindre kontorsytan. Du kan dessutom köpa maskinerna begagnade, vilket även det sparar pengar.

Frilansare och timanställda

Om du kan anställa timanställda och koppla frilansare till din verksamhet krävs inte mycket kontorsyta, datorer och andra maskiner eller möbler. Skaffa några fräscha begagnade kontorsstolar och några begagnade kontorsbord så det finns på kontoret när timanställda eller frilansare behövs på plats. Även om det är ett kontorshotell kan du lätt göra kontoret personligt. Satsa på färg och form som skapar kreativitet.

Byt tjänster

Byt tjänster! Det är ett smart sätt att spara pengar och ändå få det jobb du vill ha utfört gjort. Om du till exempel behöver köpa begagnade kontorsmöbler i Stockholm kanske du kan erbjuda dina tjänster och expertis och på så sätt antingen få rabatt eller byta rakt av. Du kanske gör webbsidor, då kan du erbjuda att skapa en för återförsäljaren gratis.

Att tänka på

Några tips för att köpa begagnade möbler är att när du har hittat möbler, stolar, skrivbord, skåp och hyllor så är det viktigaste att de fungerar smärtfritt. En liten repa eller annan skavank må vara okej, men en stol som inte är höj- eller sänkbar, en skrivbordslåda som alltid fastnar och ett hyllplan som hänger på trekvart är aldrig kul i längden.

För att sammanfatta så gäller det att lägga tid på att hitta en bra lokal, som inte är onödigt stor, att köpa in begagnade möbler av bra kvalitet, att minska personalkostnader och byt gärna tjänster.

Upp till toppen